Шаблон картинки новостной 7

Nu mai supune riscului sănătatea! Spune NU beculului luminiscent!

 

Acum recent, becurile luminscente au fost promovate ca o alternativă sigură și profitabilă a becurilor clasice. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au facut o descoperire: Aceste becuri emit portiuni periculoase de mercur, spune Daily Mail.

Concentrația de vapori toxici în jurul becului luminiscent sparte sa dovedit a fi de  20 ori mai mare decât limita admisă pentru spații. În special lămpile luminscente sunt  periculoase pentru femeile gravide, sugari și copii mici.

Lămpile clasice nu conțin mercur, la fel ca și lămpile cu halogen și lămpi cu LED-uri. În ceea ce privește economia de energie, atunci ele nu au o izolare și  pot izbucni din cauza supraîncălzirii. Conform datelor obținute de oamenii de stiinta de la Institutul Fraunhofer de Wilhelm Klauditz,becurile econome emit aproximativ 7 micrograme  de mercur pe metru cub de aer. Dar marja oficială – 0,35 micrograme.

 

Mercurul – substanța din prima clasă de pericol. Aceasta poate provoca intoxicații grave afectează sistemului nervos, ficatul, rinichii, plămânii.

În conținutul unui singur bec  cantitatea de mercur nu este suficient de mare pentru a otrăvi pe cineva. Dar să-l aruncați la  urna de gunoi este interzis,  aceasta este specificat pe ambalajul produsului. Cu toate acestea, în practică, aceasta nu funcționează, pentru că în țara noastră, astfel de societăți pur și simplu nu sunt.

Dacă  totuși ați găsit o companie care este angajată în reciclarea deșeurilor cu conținut de mercur, va trebui probabil să plătiți  pentru aceasta bani din propriul buzunar. Având în vedere că acest proces de colectarea separată a deșeurilor în țara noastră  deranjează, sau nu este acceptat în principiu, ne putem imagina la ce consecințele va conduce.