Шаблон картинки новостной 2

Internet de la bec – Li-Fi este tehnologia viitorului!

li-fi_led_ecocity_chisinau

Utilizarea tehnologiei LED nu se limitează la iluminatul încăperilor sau iluminatul public. Produsele de iluminat „deştepte” îşi fac apariţia şi pot oferi diferite întrebuinţări, inclusiv conectarea laptopului sau smartphone-ului la internet datorită noii invenții Li-Fi.

Comisia de Comunicaţii din SUA a avertizat recent că am putea rămâne fără spectru de unde radio pentru Wi-Fi în următorii 5 ani, acesta fiind extrem de aglomerat. În aceste condiţii, necesitatea dezvoltării unei noi soluţii de transmisii de date este absolut esenţială.

Harald Haas a pus bazele in 2011 unui nou mod prin care dispozitivele pot comunica între ele numit Li-Fi.

Ce este LI-FI?
Li-Fi (Light Fidelity) este denumirea noului protocol de comunicare și se folosește de lumină pentru a transfera informația între dispozitive (VLC).

Cercetatorii au reușit să atingă viteze de 225 giga pe secunda în cadrul unui test de laborator la inceputul acestui an. Cu o astfel de viteza putem transmite 18 filme de cate 1,5 GB pe secunda.

Mai multe companii oferă deja produse care încorporează tehnologia comunicaţiilor prin intermediul fascilulelor vizibile de lumină

ADIO Wi-Fi, bun venit Li-Fi!