Шаблон картинки новостной 5

Cum să alegeți iluminarea potrivită pentru casa Dvs!

În prezent, iluminarea este folosită nu numai pentru a ilumina,dar de-a dreptul a devenit  un instrument utilizat în design-ul interior. Lumina prea ascuțită și luminosă va strica chiar și cel mai bun decor. Dar efectele de iluminare subtile adaugă profunzime și starea de spirit chiar și celei mai simple  camere.

Majoritatea decoratorilor știu că iluminatul adecvat al casei este fundamentul pentru un design bun. Fiecare cameră din casa necesită o abordare individuală a iluminatului.

Cele trei funcții principale  ale luminii:

  1. Lumina generală, de fundal al încăperii.
  2. Lumină directionată către anumite părți ale încăperii, ceea ce este necesar pentru zona de lectură sau prepararea bucatelor.
  3. Iluminat de accent care stabilește dispoziție în cameră, scoate în evidență caracteristicile arhitecturale, tablouri sau mobilier-ul.

Toate cele trei tipuri de iluminare pot fi combinate. În camera de zi, de exemplu, pot fi utilizate cel mai probabil, toate cele trei tipuri pentru o iluminare de fundal pentru utilizare de zi cu zi, iluminarea de lucru, de exemplu, o lampă de birou pentru lectură și iluminatul de accent pentru a crea atmosfera potrivită pentru petreceri și relaxare.

Puteți utiliza iluminarea pentru a evidenția un element în camera, cum ar fi o piesă de mobilier sau unele tablouri, pentru a crea un efect estetic.

Dacă ați planificat iluminarea de la zero, vă recomandăm să solicitați consultanță profesională. Specialiștii de iluminat vor fi bucuroși să vă ajute să planificați corect proiectul conform necesităților dvs.. Dar, înainte de a vizita un specialist de iluminat, gândiți-vă la fiecare cameră, analizați  și stabiliți ce tipuri de iluminare aveți nevoie.

CAMERA DE ZI

Iluminarea din living, de obicei, combină trei funcții: de iluminare generală, de iluminat local și iluminare din spate.

Camera care este utilizată pentru recreere și distracții, cum ar fi camera de zi, trebuie să fie iluminată în mod corespunzător. Acest lucru necesită iluminare bine gîndită.

Iluminatul general  nu trebuie să fie luminos, luminozitatea excesivă cauzează disconfort. Utilizarea variatoarelor (autoregulatoare) vă pot ajuta în această problemă.

BUCĂTARIE

O bună iluminare este esențială în bucătărie, suprafețele de lucru ar trebui să fie iluminate în mod corespunzător. O sursă de lumină centrală va crea doar umbre, atunci când veți sta în lumină.

Corpurile de ilimnat direcționte și iluminatul de accent sunt utile, pentru că lumina poate fi axată direct pe suprafața de lucru. Iluminarea de zi funcționează bine în bucătărie, sau ca iluminarea generală.

Bucătăria- este zona de lucru, care trebuie să fie iluminată luând în considerare funcționalitatea și amplasarea diferitor zone de lucru.

În bucătărie înățimea podrurilor este de  2.4-3 m, lumina direct deasupra marginii de lucru va oferi o acoperire de iluminare satisfăcătoare. În cele mai multe cazuri, acest lucru va oferi, de asemenea o bună iluminare generală.

Sub dulapurile de  pe pereți pot fi folosite lămpi cu LED-uri mici sau banda cu LED-uri  pentru iluminarea suprafeței pentru gătit.

BAIE

Aceasta este o altă cameră unde este esențial o iluminare bună. Iluminatul general este necesar pentru utilizarea zilnică, ea poate fi complementată de un iluminat suplimentar, în momentele de aplicare a machiajului.

Țineți minte că sursa de lumină trebuie să fie în față, pentru ca lumina să lumineze fața.

În dormitor și baie, principala cerință este de a asigura o iluminare speculară potrivită. Acest lucru se realizează cel mai bine prin amplasarea corpurilor de iluminat pe fiecare parte a oglinzii.

DORMITOR

Dormitorul – e camera cea mai intimă a casei. În primul rînd trebuie să vă decideți cu locul amplasării corpurilor de iluminat pentru a se potrivi aspectului și personalitații dormitorului dvs. Comodele și oglinzile de pe perete necesită iluminat direcționat pentru a furniza efectul funcțional și decorativ necesar. Aceasta se poate realiza cu ajutorul corpurilor de iluminat amplasate de perete pe fiecare parte sau deasupra oglinzii. Aceste lămpi pot oferi, de asemenea, o bună iluminare pentru intreaga camera.

Nu aveți nevoie de un buget de un milion de dolari pentru ca camera dvs  să arate de un milion, e doar o chestiune de alegerea corectă a iluminatului corespunzător.

Iluminați corect casa dvs și creați  dispoziție conform placului dvs!